Richard Müller pripravuje turné Hlasy 2 a chystá aj nový trojalbum

04.08.2014 Bratislava

Bratislava 4. augusta (TASR) – O koncerty Richarda Müllera a skupiny Fragile v rámci pripravovaného turné Hlasy 2 je veľký záujem. Najnovšie je pridané druhé a cappella vystúpenie v Žiline, kde spevák a Fragile budú účinkovať 4. októbra dvakrát. Okrem turné chystá slovenská hudobná ikona aj vydanie exkluzívneho CD, nový album bude obsahovať live verziu z turné Hlasy 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD.

Česko aj Slovensko ovládne na jeseň druhá časť úspešného turné Hlasy 2, Richard Müller a skupina Fragile naplánovali zatiaľ 28 koncertov v oboch krajinách. Turné začínajú 29. septembra vystúpením v Trenčíne, ďalšími mestami budú Piešťany (2.10.), Žilina (4.10.), Martin (5.10.), Ružomberok (6.10.), Zvolen (8.10.), Liptovský Mikuláš (9.10.), Prešov (11.10.), Košice (12.10.), Humenné (15.10.), Michalovce (16.10.), Lučenec (17.10.), Bratislava (21.10.), Nitra (24.10.), Prievidza (25.10.), Banská Bystrica (26.10.), Púchov (28.10.), Trnava (29.10.), Tatranská Lomnica (14.11.) a Hlohovec (24.11.).

„Na turné sme pridali mestá, kde sme minulý rok nekoncertovali. Snažím sa komunikovať s ľuďmi, celkom vážne beriem podnety od fanúšikov, kde by sme mali a mohli vystúpiť. A ak zistíme, že je záujem, tak ideme tam. Vypredané koncerty ma veľmi tešia, pre človeka na tejto profesionálnej dráhe je to veľká pocta,“ uviedol pre médiá Richard Müller.

Spevák a skupina Fragile teraz pracujú v štúdiu, aby pripravili v a cappellovej, teda vokálnej forme čo najviac nových spracovaní piesní. „Na tomto projekte odvádza najviac práce dvojica Braňo Kostka a Jana Golisová. Už niekoľko mesiacov pripravujú aranžmány, ktoré potom spolu dolaďujeme. Pracovať s Fragile je magické. Sú to profesionáli, ktorí pracujú sústavne a sú nesmierne kritickí voči sebe aj voči mne. Okrem toho sú Fragile ľudsky naozaj úžasný kolektív. Som šťastný, že sa naše cesty spojili,“ dodáva Müller.

Trojnásobný zlatý slávik chystá na jeseň aj vydanie exkluzívneho CD Hlasy. Na albume ponúknu nové verzie hitov Rieka, Baroko, Nahý II či Hluk. „Album vydáme 16. septembra a presne v ten deň bude aj krst. Mojím snom bolo urobiť trojalbum, pracujeme na tom, aby sa to aj podarilo. Bude obsahovať live verziu z turné Hlasy 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Vydavateľstvo Universal Music nám vyšlo v ústrety a dohodli sme sa, že môžeme urobiť pekný luxusný obal. Chceme potešiť fanúšikov nielen dobrým obsahom, ale aj formou,“ spresňuje Richard Müller.

TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.
 
 
 
 
 

Vyberte región